Intresse att brygga ditt eget öl

Att brygga öl är en vetenskap som kräver både tålamod och att våga prova på. Alla som brygger vet att det tar tid att lära sig men resan dit är både givande och lärorik. Bjud hem vänner och familj och överraska med ditt egengjorda öl.

Att skaffa sig kunskap

När du börja läsa om ölbryggning kommer du att upptäcka att de flesta börjar med ölsatser. Sedan arbetar du dig vidare mot den heliga graalen inom ölbryggning, att brygga på helmalt. Innan du börjar med ditt bryggande bör du hålla koll på lagen. Detta förhindrar dig från att göra något du inte får eller bör göra. Sedan kan du smidigt börja med din öl.

Att komma igång

När det är dags att komma igång behöver du införskaffa dig en hel del verktyg och redskap. Du behöver även bestämma dig för en ölsats eller om du ska gå vidare mot någon av de anda metoderna, extraktbryggning och delmäsk eller brygga på helmalt. Här finns inget rätt eller fel.

Bryggningen

Oavsett hur du valt att starta din premiär inom ölbryggning, är rådet att inte ha för bråttom. Låt ölen ta sin tid. Besök BryggBolaget för inspiration och tips.

Dagen när du kan hälla upp en kall öl från din egna bryggda öl kommer, håll ut och njut.

Comments are closed.
Back To Top